Så fik jeg også prøvet at lave flødeboller. Og MUMS.
Sådan 30 stk. holder ikke længe. :D
Ca. 30 stk.
Ingredienser
500 g Marcipan
300 g Sukker
1 dl Vand
150 g (4,5) Pasteuriserede æggehvider
250 g Mørk overtræks chokolade
Skær Marcipanen ud i 30 skiver og læg dem på bagepapiret og bag ved 180 grader i 5-8 min
Kog sukker og vand op. Lad det koge i 2 minutter.
Æggehviderne
piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift i mindst 15 - 20 minutter. Guffet skal være
helt stift og fast.
Derefter sprøjtes guffet på
marcipanbundene, og flødebollerne bages i ca. 5
minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade og bliver mere skum agtige.
Når flødebollerne er afkølet, pensles/dyppes de i smeltet mørk overtrækschokolade.
Sæt dem helst på køl inden de spises, så smager de bedre. ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar