mandag den 18. november 2013

Hjemmelavede Flødeboller med marcipan bund

 

Så fik jeg også prøvet at lave flødeboller. Og MUMS. 
Sådan 30 stk. holder ikke længe. :D

Ca. 30 stk.
 
Ingredienser

500 g Marcipan
300 g Sukker
1 dl Vand
150 g (4,5) Pasteuriserede æggehvider
250 g Mørk overtræks chokolade
 
Skær Marcipanen ud i 30 skiver og læg dem på bagepapiret og bag ved 180 grader i 5-8 min
 
Kog sukker og vand op. Lad det koge i 2 minutter. 
Æggehviderne piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift i mindst 15 - 20 minutter. Guffet skal være helt stift og fast.
Derefter sprøjtes guffet på marcipanbundene, og flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade og bliver mere skum agtige.
Når flødebollerne er afkølet, pensles/dyppes de i smeltet mørk overtrækschokolade. 
 
Sæt dem helst på køl inden de spises, så smager de bedre. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar