fredag den 7. november 2014

Bærmousse.. Super lækker og nem..

Jeg er bare faldet fuldstændig for denne mousse..
Man kan lave den som hvilken som helst bærmousse, men man kan også undlade bær kompotten, og i stedet så bare lave chokolademoussen.. Mums..

Bærmousse

Bærkompot:
250 g bær
1 alm vaniliestang
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt eller citron saft

Disse ingredienser koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles derefter i køleskab - minimum 2 timer.

ChokoladeMoussen:
½ liter piskefløde
150 - 200g hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød (Tildækket af vand) i min 10 min. 
Chokoladen hakkes fint. 
Piskefløden varmes op til den næsten koger. 
 Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. 
Tilsæt mere og mere varm fløde. 
Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. 
Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. 
Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar