Jeg er bare faldet fuldstændig for denne mousse..
Man kan lave den som hvilken som helst bærmousse, men man kan også undlade bær kompotten, og i stedet så bare lave chokolademoussen.. Mums..
Bærmousse
Bærkompot:
250 g bær
1 alm vaniliestang
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt eller citron saft
Disse ingredienser koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles derefter i køleskab - minimum 2 timer.
ChokoladeMoussen:
½ liter piskefløde
150 - 200g hvid chokolade
4 blade husblas
Husblassen lægges i blød (Tildækket af vand) i min 10 min.
250 g bær
1 alm vaniliestang
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt eller citron saft
Disse ingredienser koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles derefter i køleskab - minimum 2 timer.
ChokoladeMoussen:
½ liter piskefløde
150 - 200g hvid chokolade
4 blade husblas
Husblassen lægges i blød (Tildækket af vand) i min 10 min.
Chokoladen hakkes fint.
Piskefløden varmes op til den næsten koger.
Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt
til chokoladen smelter og massen er blank.
Tilsæt mere og mere varm
fløde.
Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune
chokolade-fløde.
Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker
overfalden af chokoladen og opad siderne.
Cremen afkøles fuldstændigt i
køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser.
Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Cremen
har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar